Büyükada’ya nasıl gidilir diye düşünüyorsanız öncelikli olarak yolunuzun İstanbul’a düşmesi gerektiğini bilmelisiniz. Ülkemizin her yerinden her yolla ulaşımın sağlandığı İstanbul’a otobüsle, uçakla veya özel aracınızla ulaşabilir yolun devamını deniz yoluyla tamamlayabilirsiniz.
Büyükada’ya gitmek için deniz yolunu kullanarak Büyükada’ya sefer düzenleyen firmalardan yararlanabilirsiniz. Eminönü, Kabataş, Bostancı, Avcılar, Kartal dahil olmak üzere 23 iskeleden kalkan deniz taksisiyle,İDO, Turyol, Mavi Marmara gibi vapur hatlarıyla Büyükada’ya doğru yol alabilirsiniz.
Büyükada’ya nasıl gidilir diye düşünmenize gerek kalmadan belirttiğimiz limanlardan hareket eden Büyükada vapur seferleri sayesinde en fazla 1,5 saatlik bir yolculuk sonrasında adaya ulaşacaksınız.
Büyükada vapur saatleri için aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz.
Şehir hatları jetonları: 5TL
İdo firmasında ise:
Kabataş ve Bostancı iskelelerinden Büyükada vapur seferleri ile yaz-kış adaya geçebilirsiniz. Büyükada ulaşım alternatifleri fazla olduğu için rahatça yolculuk edebilirsiniz. Kabataş adalar ve Bostancı adalar seferleri için Şehir Hatları web adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Kadıköy adalar seferlerine de bakabilirsiniz.
http://www.sehirhatlari.istanbul/
Büyükada’ya yolculuk etmenizi sağlayan firmalardan İDO yaz aylarında seyrek, Mavi Marmara ve Dentur firmalarının motorları ise genellikle yazın hizmet verir. Büyükada sefer ayrıntıları ve Büyükada vapur saatleri için:
Yaz-Kış Büyükada seferleri düzenleyen Prens Tur ile özellikle Pendik-Kartal tarafından adaya gidecek olanlar yararlanabilir. Akbil değil nakit ile ödeme yapacağınız için hazırlıklı gitmelisiniz.
Turyol firması Büyükada motor seferleri düzenleyen firmalardan biridir.
Şehir Hatları ise Eminönü ve Kabataş’tan düzenli olarak Büyükada ulaşım hizmeti verirler. Adalar vapur saatleri Şehir Hatları internet sitesinde mevcuttur, gitmeyi düşündüğünüz güne göre tercih yapabilirsiniz.
Büyükada’ya nasıl gidilir diye düşünenlere Avcılar’dan Dentur firması çözüm sunar. Kabataş’a gitmenize gerek bırakmayan Dentur firmasının diğerlerine oranla Büyükada sefer ücretleri biraz pahalıdır ve yılın her sezonu sefer düzenlenmez. Yola çıkmadan önce Büyükada seferleri ve saatlerini kontrol etmenizde yarar var.
Günde 3 kez Mavi Marmara firması Büyükada seferleri düzenler. Maltepe’den adaya geçecekler için avantajlı olsa da diğer iskelelerde de daha fazla sayıda sefer ve saat bulabilirsiniz.
Adalar vapur saatleri ve diğer detaylar için sayfalarımıza göz atabilirsiniz.
Büyükada ulaşım seçeneklerinden en hızlısı deniz taksisi olsa da Büyükada’ya geçmenin en keyifli yolu motordur. Vapur da keyiflidir ama motorda buram buram denizi koklarsınız. Deniz yolculuğunuz esnasında manzara fotoğrafı çekebilir, martılara simit atabilirsiniz.
Büyükada’nın havalimanı yoktur. Antalya, İzmir, Ankara gibi havalimanı olan illerden gelmeyi planlıyor ve uçakla seyahat etmeyi istiyorsanız İstanbul’daki havalimanlarından birini kullanabilirsiniz. İstanbul ilimizde 4 adet havalimanı mevcuttur. En çok kullanılan havalimanları:
Uçaktan indikten sonra Metro kullanarak Zeytinburnu veya Aksaray’dan aktarma yaparak Eminönü’ne kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Atatürk Havalimanında indikten sonra Avcılar, Kadıköy, Eminönü, Kabataş gibi iskelelerinden biriyle Büyükada ulaşım imkanı sunan bir vapurla yola devam edebilirsiniz. Ya da Avcılar’a kadar direkt devam edebilir şehir hatları ve Dentur ile adaya geçebilirsiniz. Eminönü iskelesindeki kadar yoğun sefer sayısı olmasa da buradan da Büyükada’ya kolayca ulaşabilirsiniz.
Sabiha Gökçen Havalimanı ise Pendik’tedir. Büyükada vapur seferlerini kullanmak için Pendik’ten Kartal’a devam edin. Kartal’dan yalnızca yazın seferler düzenlendiğini unutmayın. Diğer aylarda ise 35 km. uzaklıktaki Kadıköy’e gelerek sık olan Büyükada motor ve vapur seferlerinden yararlanabilirsiniz.
Yalnızca Eminönü, Kabataş, Avcılar, Kadıköy iskelelerinden adaya geçebilirsiniz. Büyükada vapur seferleri sayesinde kısa sürede tatilinize başlayabilirsiniz.
Büyükadaya direk otobüs ile gelemezsiniz. Yalnızca bulunduğunuz şehirden İstanbul’a kadar otobüsle geçebilir sonrasını denizyoluyla tamamlayabilirsiniz. Ankara, Eskişehir, Bursa, Çanakkale gibi illerden İstanbul’a otobüs seferleri ile sorunsuzca gelebilirsiniz.
Yararlanabileceğiniz firmalardan birkaçı:
Bu firmalardan birini tercih ederek ada yolculuğuna başlayabilirsiniz. İstanbul’da bulunan otogarlarda inerek en yakın iskeleden Büyükada vapur seferleri ile adaya ulaşabilirsiniz.
İstanbul’a geleceklerin ilk uğrak noktalarıdır Esenler ve Harem otogarları. İlin dilediğiniz köşesine buradan otobüs, taksi, minibüs veya servislerle kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Anadolu yakası otogarı Harem’e vardıysanız en yakın iskele Harem iskelesidir. Fakat buradan Büyükada’ya sefer düzenlenmez. Kadıköy’den kalkan vapur seferlerini kullanabilir ya da Karaköy ve Eminönü iskelelerinden yararlanabilirsiniz. Turyol Büyükada seferleri sizleri adaya ulaştıracaktır.
Öncelikle Avcılar veya Eminönü’ne ulaşabilir şehir içi ulaşım hatlarını kullanarak Avcılar ve Eminönü iskelelerindeki adalar vapur firmalardan biriyle adaya kolaylıkla geçebilirsiniz. Büyükada ulaşım için yararlanacağınız firmalar:
Büyükada’ya ulaşım alternatiflerinden biri de motorlardır. Motor seferleri yaz aylarında oldukça fazladır. Kış aylarında, havanın çok rüzgarlı olduğu günlerde Büyükada seferleri iptal edilir.
Büyükada ulaşım deniz taksileriyle de çok kolay. Özellikle kalabalık gruplar için tavsiye edilir. Ekip halinde seyahat edecekler ücreti bölüştüğü taktirde daha ekonomik ve hızlı şekilde Büyükada’ya ulaşacaklardır.
Tatile özel aracınızla çıktıysanız eğer Büyükada için öncelikle İstanbul ilimize ulaşmalısınız. Büyükada’yı görmek için İstanbul kadar güzel bir il içerisinden geçmek de adaya yolculuğun avantajlarından biridir.
454 km. mesafedeki Ankara’dan 5 saat içerisinde İstanbul-Anadolu yakasına girebilirsiniz. Aracınızı otoparka ya da güvenilir bir yere park ettikten sonra Büyükada vapur seferleri ile adaya ulaşabilirsiniz.
İzmir-İstanbul arasında yolculuğa çıkacaksanız eğer en az 8 saatlik bir zamanı yolda geçireceksiniz demektir. Aynı şekilde Büyükada vapur ve motor seferleri sayesinde adaya gelebilirsiniz.
Diğer çevre illerden ise daha kısa sürede ile girebilir yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. İstanbul’a geldikten sonra özel aracınızı bineceğiniz vapur iskelesine yakın bir yere park edip, yolculuğunuza deniz yoluyla devam edebilirsiniz.
Büyükada vapur saatleri ve tarifeleri için;
Büyükada’ya sefer düzenleyen vapur iskeleleri:
Bu iskelelerden kalkan deniz otobüsü, vapur, deniz taksisi veya motorlarla adaya geçebilirsiniz. Büyükada vapur seferleri, motor seferlerine göre daha az sıklıkta düzenlendiği için size en uygun yolu belirlemelisiniz.
Büyükada vapur ile yolculuk süreleri:
Kabataş: 60 dakika
Bostancı: 30 dakika
Büyükada deniz otobüsü ile yolculuk süreleri:
Kabataş: 30 dakika
Bostancı: 10 dakika
Büyükada vapur saatleri ile Heybeli, Burgaz, Kınalı, Marmara Adası, Avşa, Gökçeada ve Bozcaada vapur seferleri, gezilip görülmesi gereken yerler ve konaklama imkânları için:
İstanbul’un ilk çağdaş kent müzesi olan Adalar Müzesi, Adaların oluşumundan bugüne gelen hikayesini yüzlerce obje, 20 bin belge, 6 bin fotoğraf, yüzlerce belgeleme çekimi, film ve sözlü tarih kayıtlarından oluşan kuruluş koleksiyonu ile ziyaretçilerine sunmaktadır.
Müze özellikle Adaların kentsel tarihine odaklanan Osmanlıca belge arşivine sahiptir.
Adalar Belediyesi, Büyükada ile ilgili tüm sorularınızı yanıtlayacak en yetkili mercidir.
Büyükada ulaşım, vapur seferleri ve vapur saatleri hakkında bilgi almak için Adalar Belediyesi’nin
web sitesinden de yararlanabilirsiniz. Aşağıdaki adalar hakkında bilgi bulabilirsiniz.
Büyükada’da Nerede Kalınır? Oteller ve alternatif konaklama imkanlarını görmek için tıklayın..